Eveline vertelt

Eveline vertelt

categoryNieuws

conversation commentaren

userdamesmode

Deze winkel komt over als een normale kledingwinkel, wat maakt deze winkel zo anders?
Iedereen is hier welkom, zowel jong als oud. Wanneer klanten binnen komen dan laat ik ze eerst rustig rond kijken. Na een tijdje spreek ik ze aan. Op deze manier probeer ik erachter te komen welke kledingstukken de klanten interessant vinden en wat hun stijl is. Zodra mensen hun voorkeur kenbaar maken help ik ze met het uitzoeken van een geschikt kledingstuk (of kledingstukken) en laat ze rustig passen.
Ik geef iedereen extra service en luister aandacht naar de wens van de klant, hierbij geef ik ze vrijblijvend advies. Sommige mensen nemen kledingstukken uit eigen garderobe mee om mij te vragen hoe ze dit kunnen combineren, dit vind ik geen probleem. Ik heb liever dat mensen binnen komen, verschillende kledingstukken passen en dat ze dan uiteindelijk niks kopen dan dat een klant zich opgelaten en verplicht voelt tot het kopen van een kledingstuk die vervolgens niet gedragen wordt.

Hoe weet je eigenlijk wat elk seizoen in de mode is?
De vaste merken van de winkel sluiten op de modeshows aan en maken alvast een selectie, dit krijg ik door middel van de zogenoemde vakliteratuur. Aan de hand hiervan maak ik een selectie, hierbij houd ik rekening met mijn eigen smaak en de smaak van mijn klantenkring.

Wat wil je uitstralen met de winkel? En wat voor klanten trekt de winkel aan?
Zowel jonge als oudere mensen (variërend 25 – ? jaar) komen naar de winkel voor die ene unieke kledingcombinatie die persoonlijkheid uitstraalt. Doordat er van elk kledingstuk maar een paar exemplaren in de winkel liggen krijgt de klant al snel een unieke combinatie. Deze unieke combinatie wordt persoonlijke gemaakt door de keuze van merken, stoffen en kleuren.

Verder zijn de prijzen in de winkel gemiddeld en is de kwaliteit van de kledingstukken goed, hierdoor zijn de kledingstukken voor langere tijd geschikt en kunnen ze verschillende modeseizoenen gedragen worden.
De kledingstukken zijn altijd te dragen en makkelijk te combineren met andere kledingstukken waardoor ze geschikt zijn voor elke gelegenheid.

Kunnen mensen ook binnenkomen met de vraag wat ze moeten dragen bij welke gelegenheid?
Dit is heel goed mogelijk en er zijn ook klanten die met deze vraag komen. Denk hierbij aan communiemoeders of bruidsmoeders; zij willen vaak niet te chique naar de gelegenheid gaan maar toch leuke aparte kleding dragen. Vaak willen de klanten deze kledingstukken na de gelegenheid ook nog kunnen dragen.

Geef je ook tips over make-up en haren?
Schoenen, tassen, bijouterieën en andere accessoires zijn aanwezig in de winkel en kunnen meegenomen worden in het creëren van een totaalplaatje. Dit is natuurlijk vrijblijvend en ik geef alleen mijn advies.

Door Charèll Hyndycz
Stichting SPAT

commentsCommentaar